Sushi SHO

Sushi SHO

Riktigt bra sushi är svårt att få tag på i Stockholm, men sen Calle Ishizaki (sushimästare med 20 års erfarenhet från sushirestauranger som Samuraj, Roppongi, Itame och Akki Sushi) öppnade Sushi SHO har det blivit ändring på det.

Sushi SHO  (som ligger på Upplandsgatan 45 i Stockholm) har snabbt blivit en kritikersuccé med bra recensioner i t.ex Metro och på Sushikartan.

Sushi SHO är en Edo-style inspirerad sushibar.  Edo-stilen härstammar från 1800-talets Tokyo (Edo) där färskfångad fisk och ris var en näringsrik och mättande måltid. Calle Ishizaki, sushimästare, arbetar med råvaror i säsong och sköter hela tillberedningsprocessen. Den färskfångade och certifierade fisken kommer från vårt närområde som dock blir bredare än Stockholmskusten men ambitionen är att främja ett hållbart fiske. Riset, sojan och wasabin är av bästa hantverksmässiga kvalitet och sätter grunden för den goda sushin. Sushi SHOs ambition är där med att låta det traditionsbundna hantverket återvinna den status som sushin förtjänar. Då den typiska svenska sushin är gjord på fryst färdigskivad fisk, billigt ris, mängder med socker kombinerat med fabrikstillverkade tillbehör är Sushi SHO dess raka motsats.

Sushi SHO har öppet kvällar tis-lör. På Sushi SHO erbjuds gästerna Omakase, kockens val. Då serveras nigiris och smårätter bit för bit allteftersom de blir klara. Utöver sushi serveras donburi som är en japansk form av comfort food.

För mer info se: http://www.sushisho.se/

Fler bilder:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.