Nyhet: Koskenkorva Apple

Koskenkorva är en välkänd vodka som har sitt ursprung i den lilla byn Koskenkorva i västra Finland. De senaste åren har märket lanserat flera likörer, och nu introduceras Koskenkorva Apple, en ny och spännande likör där sötma och syrlighet balanseras på ett förtjusande sätt.

Byn Koskenkorva är känd för sina bönder, som i generationer har skapat en mjuk och genuin vodka av hög kvalitet. Här är fokus på hållbarhet och naturliga ingredienser, vilket återspeglas i Koskenkorva Apples tillverkning. För att skapa denna likör blandas äppeljuice från färska äpplen med den traditionella Koskenkorva-vodkan. Resultatet är en smakrik likör med lägre alkoholhalt och en naturlig äppelsmak. Kombinationen av sött och syrligt ger en ren och välbalanserad upplevelse.

Koskenkorva har under de senaste åren uppmärksammats för sina likörer och vunnit flera priser, bland annat i tävlingar som ISW Awards och The Liqueur Masters. Koskenkorva Apple är inget undantag och är en utmärkt dryck att servera kall eller använda som bas i uppfriskande drinkar.

En drink att prova med Koskenkorva Apple är ”Apple Breeze”:

  1. Blanda 6 cl Koskenkorva Apple och 2 cl färskpressad citronjuice i en shaker med is.
  2. Skaka väl och sila sedan upp blandningen i ett highball-glas fyllt med is.
  3. Toppa med soda och rör om försiktigt.
  4. Garnera med en äppelskiva och servera.

Sedan den 6:e mars finns Koskenkorva Apple i Systembolagets beställningssortiment.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.