Poli Bomb – Nu på Systembolaget

Poli, en välrenommerad italiensk grappaproducent, har länge varit känd för sin höga kvalitet, tradition och hantverk inom grappatillverkning. Detta familjeägda företag har under sina 125 år i branschen belönats med otaliga priser, men vad många kanske inte vet är att de även producerar andra spännande produkter.

En sådan produkt är Poli Bomb, inspirerad av den klassiska varma drinken ”Bombardino”, som är mycket omtyckt i Alperna. Bombardino innehåller ägglikör, brandy och grädde, och det är precis vad Poli Bomb erbjuder. Med en bas av Poli-familjens signaturgrappa blandas äggulor, socker och en touch av mjölk för att skapa denna gyllene dryck. Många beskriver smaken som en vuxenversion av sockerkakssmet.

Jacopo Poli, som nu leder verksamheten efter sin far, hade som första arbetsuppgift att hämta ägg och separera äggulor för ägglikören. Även om Poli Bomb kan avnjutas året runt, är den särskilt populär under skidsäsongen och påsken, när både ägg och skidåkning står i fokus.

En annan känd drink som görs på ägglikör är 80-talsklassikern Snowball. Här är ett enkelt recept på hur du gör en Snowball:

  1. Blanda 6 cl Poli bomb och 2 cl färskpressad limejuice i en shaker med is.
  2. Skaka väl och sila sedan upp blandningen i ett glas.
  3. Toppa med 8-10 cl Sprite eller ginger ale och rör om försiktigt.
  4. Garnera med en limeklyfta och servera.

Från och med den 20:e mars finns Poli Bomb tillgänglig för beställning på Systembolaget.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.