Alla gillar god mat och delikatesser, och alla gillar pengar. Det kan en skolklass som vill åka på klassresa slå mynt av.
Det är många skolor – men också andra grupper av unga, som idrottslag och föreningar – som har vilda reseplaner som går i kras när de upptäcker att reskassan ekar tom. Det är generellt en utmaning för minderåriga att tjäna pengar. Det finns inte så många jobb de kan ta. Kanske kan de jobba åt kommunen med att plocka skräp eller rensa sly, men det finns inte så många sådana arbetstillfällen heller. Att samla pantflaskor eller liknande är ett annat sätt, men när bostadsområdet är ”utfiskat” finns inte mer att hämta där.
Men genom att koppla samman livet goda i form av mat och pengar uppstår en ny möjlighet. Eller egentligen inte särskilt ny, DelikatessKungen har erbjudit grupper av unga försäljningssamarbeten ända sedan 1992. Gruppen säljer företagets delikatesser och så delar man på vinsten.
Varorna det gäller är exempelvis lufttorkad salami med extra hög kötthalt, ekologisk jungfruolivolja med noggrant utvalda sicilianska oliver och balsamvinäger fermenterad på ekfat. Gruppen väljer själv hur och var de vill sälja – till grannar, vänner, lokala företag och/eller i sociala medier. Till deras hjälp har de DelikatessKungens app och tryckta försäljningsmaterial, och varje säljare får en egen webbshop så att de kan sälja på distans över internet.
Först tar man upp beställningar och när det känns klart skickar DelikatessKungen alla sålda varor till gruppens kontaktperson. Sedan levererar gruppen delikatesserna till kunderna och tar samtidigt betalt för dem.Bäst av allt är att försäljningen är helt provisionsbaserad, så gruppen/klassen/föreningen/laget bestämmer hur och var man ska sälja, och hur mycket tid man vill lägga på försäljningen. Ju mer man engagerar sig, desto mer pengar blir det. Många klasser som sålt ihop med DelikatessKungen har finansierat hela skolresan med försäljningen och sedan återkommit för ett nytt försäljningssamarbete nästa år.
Hej mycket bra ide 🙂