Jaktresor till Afrika

Jaktresor är något som ökat starkt de senaste åren och då framförallt jaktresor till Afrika. Drömmen om att få nedlägga en alldeles egen buffel, sitta vid en leopardåtel eller uppleva den fartfyllda klappjakten efter tunisiska vildsvin är något som många jägare bär på.

Jakt i Sydafrika


Det land i Afrika som ökat mest inom jaktresebranschen de senaste åren är helt klart Sydafrika. Anledningen till den aldrig sinande strömmen av jägare är troligtvis de låga priserna. Från att ha varit något bara de alldra rikaste kunnat unna sig har nu jaktresan blivit något som ”var man” har råd med, efter lite sparande. Det är framförallt i stora hägn man kan erbjuda dessa billiga jakter. Nu kanske du tänker att jakt på tamboskap inte är något för dig. Men då kan jag tillägga att dessa hägn inte är några vanliga kohagar, de är enorma. Runt 50 000 hektar är ett normalt hägn och då märker du aldrig av några avspärrningar. Den främsta anledningen till att man har dessa stängsel är för att hålla ute tjuvskyttar som annars har en tendens att skjuta sönder de afrikanska viltstammarna.

Jakt i Nordafrika

Jaktresor till norra Afrika går ofta till Tunisien för vildsvinsjakt. Dessa jaktresor har, likt de till Sydafrika, ökat starkt de senaste åren. Troligtvis pågrund av priset även här. En jaktresa till Tunisien är väl investerade pengar om man är ute efter fartfylla äventyr och riktigt spännande jakter med mycket närkontakt med viltet. Jaktresorna arrangeras oftast som gruppresor med ett dussin jaktturister per resa. Dessa placeras sedan ut på diverse väl utprövade pass och sedan börjar en drevkedja gå mot passkyttarna. Drevkedjan består oftast av lokalbefolkning som tacksamt hjälper till för att decimera den ofta plågsamma vildsvinspopulationen. Ofta får dem även lite kött för besväret. Detta är bara ett i raden av exempel på hur jaktresor till Afrika kan ha ett lukrativt utbyte med lokalbefolkningar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.