Col d´Orcia satsar i Sverige

Col d´Orcia satsar i Sverige

Topprankade och världskända Col d´Orcia från Montalcino Toscana satsar stort i Sverige. Under hösten 2014 är vi ett av få länder i världen som får tillgång till Col d´Orcia Brunello di Montalcino Magnum av den fantastiska årgången 2006.

Col d’Orcia är ett av de äldsta företagen i Montalcino i Toscana. Vinhusets historia går tillbaka till början av 1700-talet och de är idag bland de bästa vinproducenterna i regionen. Col d’Orcia har med tiden byggt upp ett anseende och vinhuset är internationellt erkända för sina fina viner. Sedan 2010 är samtliga av vinhusets viner ekologiska.

Brunello-di-Montalcino-Magnum_-74841

Col d´Orcia Brunello di Montalcino framställs med jäsning med skalkontakt i 18-20 dagar vid kontrollerad temperatur under 30° i vida och korta rostfria ståltankar på 150 hl, speciellt konstruerade för skonsam men maximal extraktion av tanniner och färg. Sedan följer fatlagring 4 år, varav 3 år i 50-75 hl stora ekfat från Slavonien och Allier, följt av minst 6 månaders temperaturreglerad efterlagring på flaska.

Årgång 2006 är historisk i sin kvalitet och är topprankad av journalister världen över. Vinet levereras i fin trälåda och kan lagras i upp till trettio år. Vinet har en fyllig, elegant och stram karaktär med en imponerande tanninstruktur uppmjukad av en lätt ton av kryddig ek. Vinet har en väl utvecklad smak med inslag av körsbär, plommon och örter som med tiden passar fint till kötträtter av lamm, nöt och vilt.

Artikelnummer hos Systembolaget är 74841 och en 1500 ml flaska kostar 579kr.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.