Fairtrade rosé på bag-in-box

Stellenrust Rosé - Pillar & Post –

Stellenrust Wine Estate ligger strax öster om Kapstaden i det berömda Stellenboschdistriktet. Vid egendomen står åtta pelare (pillars). De symboliserar de ursprungliga gårdar som 1692 bildade det som i dag är Stellenrust Wine Estate.

Verksamheten vid Stellenrust kännetecknas av ett långt utvecklat kvalitets- och miljöarbete. Användningen av gödningsmedel är minimal och vinframställningen är i princip helt naturlig. Men det är det sociala arbetet som blivit Stellenrust främsta signum. Stellenrust är sedan 2010 en av få vinproducenter i världen som uppfyller de långtgående kriterierna för Fairtrade, vilket bland annat garanterar minimilöner, begränsad kemikalieanvändning och arbetsvillkor som främjar hälsa och medinflytande för de anställda.

Stellenrust Pillar & Posts är ett ljust, klart rosévin i en fruktig och torr stil med toner av hallon, mogen persika och aprikos.  Pillar & Post Rosé är ett mycket lättdrucket och behagligt vin som passar till alla typer av sommarmat, på grill- eller uteplatsen, eller i picknick-korgen.

Artikelnummer hos systembolaget är: 22325. Pris: 197 kr.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.