Glögg på Zinfandel

zin

En av årets glöggnyheter kommer från Ripa som nu blandat glögg på Zinfandel. Ripa Zinfandel Ekologisk Vinglögg har fått inspiration från USA och passar till allt från ostar och pepparkakor till grillade marshmallows, M&Ms och friterade Snickers. Den nya glöggen lanseras på Systembolaget 3 november.

– Med Ripa Zinfandel har vi skapat en glad glögg med amerikansk design, säger glöggmästaren Sören Sörensen. Det hela började en kväll tillsammans med vänner och en god Zinfandel. När jag vi började prata om smaken kom idén direkt, det här går ju att göra glögg på. När ord väl blev handling visade det sig att svenska traditionella julkryddor passade perfekt med Zinfandelvin.

Ripa Zinfandel har en eldig doft med toner av björnbär, plommon och mörk choklad. Smaken är intensiv och fruktig med inslag av söta björnbär, plommon, mörk choklad samt kanel och kardemumma. Glöggen har en lång mjuk avslutning vilket gör att drycken passar till allt från ostar, pepparkakor och desserter.

Både kryddorna och sockret som används i Ripa Zinfandel är ekologiskt och glöggen innehåller varken konserveringsmedel eller färgämnen.

Ripa Zinfandel Ekologisk Vinglögg lanseras på Systembolaget den 3 november 2014. Artikelnummer är 96038.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.