Highland Park ICE Edition

ICE Edition

Den 12/5 så släpps Highland Park ICE Edition som webblansering på Systembolaget.se . Med en flaska av ljust blått yttre som påminner om glaciärernas klara blå färg är det en whisky som hyllar det karga isbelagda landskap och mytologier med vikingar som sägs ha utspelat sig många tusen år innan Highland Park skapades. Inspirationen bakom ICE Edition är också Highland Parks ursprung på Orkneyöarna, där fornnordiska influenser och kultur tar stor plats och har vävts in i öarnas historia och traditioner.

Highland Park ICE Edition har en frostig och spegelliknande klarhet som innesluter dess levande men naturliga färg. Flaskan har designats som ett hommage till det isiga och mytiska isriket som också präglat Orkneyöarnas traditioner. Det lätt blåtonade glaset frammanar associationer till den hänförande isens klara skärpa. Genom det bergsformade trästativ som omsluter flaskan förenas de nordiska elementen trä och is.

Cirkeldesignen på etiketten representerar livscirkeln och skapandet av världen som skyddades av en drake. En mytomspunnen varelse som ofta är i centrum i klassiska fornnordiska myter.

Art.nr: 40026-01. Pris: 1 999 SEK.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.