Masi Angelorum Recioto

Angelorum mojito

Idag (19/9) är det inte bara Chimay vintage som släpps på Systembolaget utan det släpps även 480 flaskor av Masi Angelorum Recioto 2009.

Recioto är ett rött dessertvin som faktiskt är förstadiet till en amarone – det görs på samma sätt och med samma druvor men får inte jäsa ut och förblir därför sött.

Recioto är väldigt gott till t.ex gorgonzola, chokladdesserter och kakor, men det går även att använda som ingrediens i t.ex drinkar eller glass.

På bilden ovan är det en Angelorum Mojito och den gör du så här:
Åtta blad av mynta
3 cl färsk limejuice (ofiltrerad)
3 cl sockerlag
3 cl ljus rom
3 cl Angelorum Recioto
Toppa med sodavatten och krossad is

glass

Recept på glass med Recioto:

4 äggulor
1/2-1 dl strösocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl glykossirap
2-3 msk Masi Angelorum Recioto

Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil. Tillsätt recioton. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.

Priset för 375 ml är 149 kr (varunr 99426 hos Systembolaget).

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.