Mathias Dahlgren ❤ Evil Twin

matölen

I januari reste Evil Twin ifrån Brooklyn till Sigtuna Brygghus för att brygga öl med kocken och krögaren Mathias Dahlgren. Resultatet blev Matölen, en torr nordisk porter med blåbär som bryggts för att passa till måltiden. Hälften av ölet skeppas till USA men några tusen flaskor av Matölen når Systembolaget i början på april.

Bakom Evil Twin Brewing hittar vi den hyllade danska fantombryggaren Jeppe Jarnit-Bjergsø. Idag bor Jeppe i New York där han förra året öppnade Luksus, den första restaurangen med en stjärna i Guide Michelin som endast serverar öl. Kocken och krögaren Mathias Dahlgren har med Matbaren och Matsalen på Grand Hotel totalt tre stjärnor i Guide Michelin vilket är flest i Norden.

Evil Twin & Mathias Dahlgren Matölen är bryggt på 250 kg blåbär samt en låg dos av humlet Magnum från Tyskland för en diskret och balanserad beska. Det ofiltrerade ölet består av över tio olika maltsorter så som exempelvis pilsnermalt, havremalt samt hårt rostad svartmalt.

Evil Twin & Mathias Dahlgren Matölen kostar 46,90 kr för 33 cl. Alkoholhalten är 6,5 procent och artikelnumret 11492-03. Ölet når Systembolaget den 10 april med 6 000 flaskor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.