Sigtuna Brygghus lanserar ekologiskt burköl

Sigtuna-organic-33-cl-burk

Sigtuna Brygghus har under de senaste åren gjort stora satsningar för att kunna brygga öl på ett så miljövänligt sätt så möjligt. Bland annat drivs bryggeriet endast av förnyelsebar el från vatten- och vindkraft. Samtliga restprodukter från bryggningen används till att skapa fjärrvärme samt till att bilda biogas som exempelvis ger stadsbussarna bränsle.

Försäljningen av ekologiska livsmedel har ökat kraftigt under de senaste åren och det finns nu även stor efterfrågan på ekologiska öl. Sigtuna Brygghus är det bryggeriet som lanserat flest ekologiska öl i Sverige och för att möta den ökande efterfrågan av miljövänliga alternativ lanseras nu Sigtuna Organic Ale även på burk.

Sigtuna Organic Ale är en helt ekologisk öl som stilmässigt inspirerats av den amerikanska västkusten. Resultatet är en Pale Ale med fruktig doft av syrlig grapefrukt och smak av citrusfrukt och karamell. Humlet är amerikansk Cascade och Perle från Tyskland och malten består av ekologisk pilsnermalt samt ljus karamellmalt. Sigtuna Organic Ale är ett lättdrucket allround-öl med balanserad maltkropp.

Artikelnummer för Sigtuna Organic Ale är 1547-15 är och ölet har en alkoholhalt på 4,5 procent. Priset är 19,90 kronor för 33 centiliter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.