Tomatin 12 y.o Single Malt Highland Scotch Whisky

Tomatin 12 year old Single Malt Highland Scotch Whisky

Det skotska whiskydestilleriet Tomatin har funnits i snart 120 år och skapar högklassig whisky med vatten från en egen källbäck. I september i år lanserades den exklusiva Tomatin 36 year old Single Malt Whiskyn med ett pris på strax över 10 000 kronor per flaska. Som ett led i lanseringen släpps nu även Tomatin 12 year old Single Malt Highland Scotch Whisky med ny design. En populär whisky med ett pris på 379 kronor.

Tomatin 12 year old Single Malt Highland Scotch Whisky är till en början lagrad på Bourbonfat för att de sista sex till nio månaderna lagras på exklusiva Oloroso Sherryfat. Smaken är rund och mjuk med en nötig sötma och inslag av äpplen och päron. Doften har toner av malt och ek. Tomatin 12y passar ypperligt under årets mörkare månader, tillsammans med en god bok eller att avnjutas tillsammans med vänner.

Nya Tomatin 12 year old Single Malt Highland Scotch Whisky finns tillgänglig på Systembolaget från och med den 1 december. Priset är 379 kronor för 70 cl, alkoholhalten är 43 % och artikelnummer är 431.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.