Transatlantic Series #01

trans6 februari släpps S:t Eriks & Samuel Adams Transatlantic Series #01 – Belgian Strong Red Ale på flaska i Sverige. Ölet är det första i en avsedd serie skapad av Grant McCracken, Head Brewer på Samuel Adams i Boston och Head Brewer Jessica Heidrich på S:t Eriks Bryggeri. Ölet som gick att provsmaka på Stockholm Beer & Whisky Festival blir genom lanseringen på Systembolaget nu tillgängligt i hela Sverige.

Samuel Adams har spelat en avgörande roll för utvecklingen av craftöl i USA. Historien börjar 1984 då grundaren och pionjären Jim Koch lämnar sitt kontorsjobb för att börja brygga öl i köket med ett familjerecept från 1860. Idag är Boston Beer Company, som brygger Samuel Adams, ett av USAs fem största bryggerier med export till över trettio länder. S:t Eriks Bryggeri utanför Stockholm lanserade sitt första öl 2010 och har sedan dess blivit ett av landets mest framgångsrika mikrobryggerier.

S:t Eriks & Samuel Adams Transatlantic Series #01 – Belgian Strong Red Ale är bryggt på pilsner-, vetemalt och havre samt tranbär och lingon. Humlet består av tjeckiska Saaz och alkoholhalten är 7,3 procent. Det ger ett torrt, friskt öl med hög fruktig syra från bären, som för tankarna mot Bourgogne och rosévin på Pinot Noir

Artikelnummer för S:t Eriks & Samuel Adams Transatlantic Series #01 – Belgian Strong Red Ale är 11877-03 och priset är 29,90 kronor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.