Tullamore DEW Phoenix

PHOENIX

Tullamore DEW Phoenix är det senaste tillskottet i den irländska Tullamore DEW-familjen och från och med första december kommer den prisbelönade, exklusiva whiskeyn gå in i det ordinarie sortimentet på Systembolaget. De senaste fem åren har efterfrågan av irländsk whiskey stigit med 40 procent enligt Systembolagets försäljningsstatistik.

Tullamore DEW Phoenix är mångfaldigt belönad och hedras för andra året i rad med ett av de mest respekterade priserna inom dryckesvärlden, en guldmedalj i tävlingen ”Irish Whiskey Masters” som anordnas av The Spirits Business. Whiskeyn har även mottagit svenska utmärkelser, senast under Stockholm Beer and Whisky Festival där Phoenix tog emot guld i kategorin ”irländsk whiskey upp till tio år”.

Tullamore DEW Phoenix lanserades exklusivt på utvalda marknader under 2013 och är precis som Tullamore DEW en trippeldestillerad, trippel-blended whiskey men karaktäriseras av en högre grad av pot still whiskey. Till skillnad från originalet har Phoenix lagrats i två år på Oloroso-fat vilket berikat whiskeyn med tydliga toner av sherry. Den har också en starkare alkoholhalt på 55 procent. Whiskeyn är inte kylfiltrerad och tillverkas och tappas med stor noggrannhet på destilleriet i Tullamore. – Tullamore DEW Phoenix är välbalanserad med en trevlig kryddighet och varm eftersmak som dröjer sig kvar.

Artikelnummer hos systembolaget är 85613 och en flaska på 70 cl kostar 489 SEK, alkoholhalt: 55 %

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.