Fem tips på hur du gör matlagning till en familjeupplevelse

Somliga älskar att laga mat och är då ofta bra på det också. Andra tycker det är ett nödvändigt ont och lagar gärna mat som går fort och kanske är skaplig bukfylla för stunden, men inget man skickar in till Sveriges Mästerkock precis. Oavsett vilket läger du tillhör (eller om du kanske är som de flesta av oss – någonstans mittemellan) så blir matlagning roligare om man gör det tillsammans.

Du har kanske en oanad talang eller två som går omkring därhemma och väntar på att du ska utfodra dem, när du i själva verket kan engagera dom i processen och få oväntade resultat. Nej, vi snackar inte dina hundar nu. Utan barnen, såklart. Alla som någonsin bakat med barn vet hur det kan pröva även den frommaste, men IKEA har tagit fram fem tips på hur du kan göra matlagningen roligare med dina småttingar. Och ungen i filmen är ju bara för gullig. Spana in ovan och lär om #CookingWithParents.

ikea-cooking-with-parents

Vad skulle förresten hända om barn fick vara med och bestämma om utformningen på köket? Kaos? Kanske. Genialitet? Mycket möjligt. IKEA lät ett gäng barn få komma med egna idéer och feedback på hur deras drömkök skulle fungera och se ut. Resultatet kan du se i ”A Kitchen by Kids”, nedan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.