Dosa Ivanov representerar Sverige i World Cocktail Championship!

Dosa Ivanov

Den 2-3 oktober tävlar Dosa Ivanov från Clarion Hotel Post i Wold Cocktail Championship i Kapstaden, Sydafrika. Dosa vann i början av året bartender-SM och är nu en av två svenskar som åker och representerar Sverige.

Konkurrensen är hård och det är många som är otroligt starka berättar Dosa. Det fick han se på en tävling för ett par veckor sedan i Prag på Matorni Grand Prix där Dosa också var med och tävlade. Där kom Dosa på 15:e plats av 35 tävlande. Domarna på VM gör en teknisk bedömning, de tittar på hur man jobbar på scen och vilken arbetsglädje och passion man visar. Utöver detta är ju givetvis utseendet och smaken viktiga.

Receptet till World Cocktail Championship skickades in i maj men redan när det stod klart att Dosa vunnit bartender-SM började tankarna mot vad han skulle ställa upp med för drink i VM. Varje land i tävlingen har blivit tilldelade en spritsort att jobba med och Sverige har fått Bacardi. Därutöver får man en lista att välja mellan bland juicer, frukter, garnityr osv. Utefter dessa förutsättningar har Dosa laborerat, provat, mixat, smakat till dess att han var nöjd med resultatet.

Följ Dosa på hans blogg dosaivanov.se 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.