Ekologiska vinet Boira’ nu på box

boira

Ekologiska vinet Boira’ Organic Sangiovese har funnits på flaska hos  Systembolaget i över 10 år och nu lanseras vinet även på box i beställningssortimentet.

Ända sedan starten för ganska precis 100 år sedan har Cantine Volpi fokuserat på ekologisk vinproduktion. Man arbetar med fokus på ”renhet” genom hela processen, från jord till färdigt vin. Renhet i tillverkningen innebär att skapa ett vin utan tillsatser, med druvor som kommer från en frisk jord och från vinrankor odlade under så naturliga förutsättningar som möjligt.

Boira’ Organic Sangiovese är tillverkat av 100 % ekologiskt odlade Sangiovesedruvor från italienska Marche. Druvorna har skördats varsamt och sedan jäst i temperaturkontrollerade tankar för att bevara den härliga frukten. Därefter har vinet lagrats i fyra månader på ekfat. Boira’ bjuder på en rik, bärig och ungdomlig doft med inslag av mogna körsbär, fat och örter. Smaken är bärig, lätt aromatisk med inslag av mörka körsbär och örter. Vinet passar perfekt till pasta, smakrika vegetariska rätter och till lamm eller nötkött.

Boxen har beställningsnummer 32431 på systembolaget och kostar 239kr.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.