Sponsrad video: Försäkringskassan visar humor och värme

Egentligen borde det vara fullkomligt överflödigt. En av världens finaste idéer behöver väl knappast marknadsföras? Men drygt 3,5 miljoner svenskar har ingen kontakt med Försäkringskassan, och därför är det inte konstigt att de inte reflekterar över de idéer verksamheten bygger på, vad de gör på dagarna och varför de gör det. Egentligen är det ju så enkelt. För att ta hand om varandra är en bra idé och det Försäkringskassans jobb att göra den idén tillgänglig för alla. Så att du kan känna trygghet om livet tar en vändning. Om familjen växer. Om du blir sjuk och inte kan gå till jobbet. Om inget går som du tänkt dig och du befinner dig i ett utsatt läge. Då finns dom där.

vision_försäkringskassan

Det vill Försäkringskassan påminna om. Inte bara för att de 3,5 miljonerna människorna kan vara deras kunder redan imorgon eller om 20 år, utan för att det är en rättighet att veta vilket skydd du har. Därför har FK tagit fram en serie filmer i samarbete med Petter Lennstrand som skapat kända figurer som Allram Eest och Höjdarna. Filmer som förklarar vad de gör, men som också tar upp tjänster och förbättringar kassan nyligen lanserat. Håll utkik, fler är på väg!

I videon ovan kan garva åt om du tycker det kan vara frustrerande med blanketter och papper. Tänk bara på hur det måste ha varit på stenåldern! Chroma och Lina fyller i en blankett, men det måste finnas ett bättre sätt…

Detta är en annons från Försäkringskassan

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.