Göteborg satsar på årets sommarstad med #sommarguiden

Det händer ovanligt mycket i Göteborg i sommar. Alltifrån stora konsertupplevelser och idrottsevenemang, till konstutställningar och gastronomiska upplevelser. Kampanjen #sommarguiden hjälper dig till en genuin upplevelse av Göteborg och guidar dig genom event och sevärdheter.  Radioprofilen Kitty Jutbring, bloggerskan Hannah Graaf, fotbollsspelaren Anton Hysén, stjärnkocken Marcus Samuelsson och friidrottsstjärnan Emma Green har alla fem en koppling till Göteborg på olika sätt. Vissa av dem bor i staden, vissa har flyttat till andra städer i världen. Gemensamt för dem är att de älskar Göteborg. Under en vecka var i sommar kommer de via destinationens instagramkonto @goteborgcom dela med sig av sina personliga tips på hur man upplever det bästa i staden och regionen Västsverige. Tips på bland annat gastronomiska upplevelser, bästa löpslingorna och sevärdheter varvas med hemliga smultronställen både i och utanför staden.  Först ut, vecka 23, är Kitty Jutbring. Hon kommer visa hur man bäst upplever staden som småbarnsförälder – och var i staden man hittar det bästa veganska restaurangutbudet.

På kampanjsajten goteborg.com/sommarguiden kommer de fem sommarguidernas tips att samlas. Där kommer också finnas fler tips som visar det breda utbudet med alltifrån de finaste badplatserna, nöjen, bästa lekplatserna till hippt krogliv och konserter.  Med närhet till såväl den göteborgska som bohuslänska skärgården är det lätt att kombinera storstadspuls med lata dagar i sommaridyllen. Håller du dig i innerstaden kan du spendera en hel dag på Liseberg växlandes mellan allt från lek i Kaninlandet, till femkamp och mer våghalsiga attraktioner som Helix och Mechanica. Eller resa mellan rymden, regnskogen och oceanen på en och samma dag på Universeum.

Oavsett om du har siktet inställt på en romantisk weekend, semester med familjen eller kompisgänget finns massor av aktiviteter att njuta av i sommargöteborg! #Sommarguiden hjälper dig till en genuin upplevelse av Göteborg och västkusten och guidar dig genom alla sommaraktiviteter.

sommarguiden-goteborg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.