Här är resmålen som ökade mest i popularitet 2014

resor

De tio största resmålen, med Antalya och Gran Canaria i spetsen, lockar närmare 40 procent av alla svenskar. Men det är bland mindre destinationer som de resmål som ökar mest i popularitet finns. Årets bubblare är Ibiza följt av S:t Petersburg och Riga. Det visar färsk statistik från resebyrån Ticket.

Bland årets snabbast växande resmål återfinns både storstäder och sol- och baddestinationer. På Tickets topp-lista finns de tio resmål dit bokningarna ökat mest procentuellt av de 100 mest populära resmålen.

Årets bubblare är Ibiza, som i somras gjorde comeback på charterhimlen, efter fjorton års bortavaro. Tidigare var ön känd för ett ungdomligt partyliv, men i takt med att fina familjehotell har växt upp längs stränderna har fler barnfamiljer fallit för ön.

Bokningarna till S:t Petersburg, Riga, Warszawa och Reykjavik har också ökat starkt. Istanbul, som var höstens komet, och Turkiets huvudstad Ankara har också skjutit i höjden popularitetsmässigt.

Tio-i-topp – Årets bubblare*

Destinationerna som ökade mest 2014

  1. Ibiza
  2. S:t Petersburg
  3. Riga
  4. Ankara
  5. Warszawa
  6. Reykjavik
  7. Istanbul
  8. Helsingfors
  9. Zakynthos
  10. Algarve

* Bokningar fram till och med 18 december med avresa under 2014. Listan rankar de tio resmål som ökar mest procentuellt bland svenskarnas hundra mest populära resmål under fjolåret. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.