Hotel Pigalle finalist i Boutique Hotel Awards

Hotel Pigalle

I våras slog Hotel Pigalle upp portarna i centrala Göteborg. Redan nu har hotellet chans att vinna ett av världens mest prestigefyllda pris inom hotellbranschen, det internationella Boutique Hotel Awards.

Tävlingen, som endast låter särpräglade och utmärkande hotell delta, är indelad olika kategorier beroende på världsdel, karaktär och inriktning. De deltagande hotellen kommer från Afrika, USA, Asien, Australien, Europa och Mellanöstern och de strävar alla efter samma mål – att få bli The Worlds Best Boutique Hotel. För att gallra ut vinnarna görs personliga besök på varje hotell av en jury bedömer kriterier som rör hotellets design och koncept, mat, lokaler, geografiska läge, service samt personalens bemötande och förmåga att nå fram till gästen. Det absolut viktigaste enligt Boutique Hotel Awards-juryn är att stilen, karaktären och känslan man får under hotellupplevelsen ska vara unikt särskiljande och av högsta kvalitet. Tävlingen Boutique Hotel Awards avgörs under en gala i London den 12 november.

På Hotel Pigalle är det en dekadent belle époc-känsla som möter besökaren. Med en interiör och ett formspråk inspirerat av Paris i början av förra seklet väntar en hänförande variation av varma färger, mönster och sensuella former på hotellets gäster. De 38 ombonade rummen är vart och ett individuellt inredda med påkostade textilier och marmorklädda badrum, och med detaljer från världens alla hörn. Det levande och personliga återkommer också i hotellets restaurang Atelier, med tillhörande takterrass högst upp i huset, samt i den kombinerade baren, charkuterian och receptionen Bar Amuse i entrén. Här är det kockarnas fantasi och skicklighet i kombination med säsongens bästa, handplockade råvaror som bestämmer menyn.

Ett rum kostar från ca 1200kr. Läs mer och boka här.

Se fler bilder från Hotel Pigalle nedan:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.