Koh Lipe i Thailand

koh lipe

Nu är hösten här, och vad vore skönare då än en resa till ett varmare land? Istället för den vanliga resan till Phuket, varför inte prova något nytt, men ändå Thailand? Då rekommenderar vi en ö i södra Thailand, nämligen Koh Lipe.

Koh Lipe är en ytterst liten ö. Med bra kondition och bra skor kan man gå runt hela ön på strax under två timmar. Man har alltså nära till allt, oavsett var på ön man befinner sig.

Det finns flera riktigt trevliga hotell på Koh Lipe. En av våra favoriter är Sita Beach Resort & Spa.

Sita Beach Resort & Spa

Sita Beach Resort & Spa ligger på Koh Lipes sydvästra kust, omgiven av kokospalmer, vita stränder och kristallklart vatten. Hotellet har en restaurang som serverar mat från både det thailändska köket och mer internationellt inriktade maträtter.

Här finns ett poolområde, som förutom en vanlig pool även har jacuzzi och en barnpool. Baren serverar kunder från poolområdet såväl som från stranden. Anläggningen har även en spa- och massageavdelning med en mängd olika behandlingar för den som söker extra avkoppling. Alla rum har luftkonditionering, telefon, satellit-tv, hårtork, tofflor, minibar och terrass. På hotellet kan man chartra en båt för fisketurer, och kanoter eller kajaker. Dessutom anordnar de dykutflykter.

Priserna startar på cirka 650 kronor per natt för två personer, men priset ökar under högsäsong. Läs mer och boka här.

Läs mer om Koh Lipe hos Koh-Lipe.se.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.