​Två veckors lovsång till ’Nduja-korven

​Nduja-korven

’Nduja är den syditalienska bredbara korven som hyllats av matskribenter och restauranger i New York. Nu lyfter Nordic C Hotels restaurang HEARTS ingrediensen under två veckors tid. Den 25 augusti till 6 september serveras ’Nduja som en exklusiv smakförhöjare på hamburgare, pizza och som en klassisk förrätt.

’Nduja härstammar från syditalienska Spilinga i Kalabrien, och är en delikatess gjord på grisrasen kallad Suino nero – den svarta grisen. Korven är kryddstark och tar smak av bland annat italiensk pepperoncino. Med sin mjuka och bredbara karaktär har den likheter med den spanska Sobrasadan, men framstår som starkare. ’Nduja serveras ofta på lantbröd med en bit ost, men utgör också ett lyxigt komplement till en pastasås, på en pizza eller en hamburgare.

HEARTS ligger på gatuplan i Nordic C Hotel på Vasaplan 4 i Stockholm, och har öppet dagligen klockan 17.00–23.00.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.