Righetti gör entré med en ny ”Superveneto”

superveneto

Med SOL gör Gianmaria Righetti entré med en ny ”Superveneto”. Ett vin gjort på torkade druvor för amaronetillverkning har blandats med traditionellt vin.

Luigi Righetti med 4 generationers erfarenhet att framställa Ripasso och Amarone har nu designat ett helt nytt vin.

SOL är framställt på ett unikt sätt. Blandningen består till 60 procent vin från torkade Corvina-druvor. Dessa torkades i 90 dagar innan alkoholjäsningen, precis som vid AMARONE-tillverkning. Resten av vinet är en blandning där följande druvor ingår med 10 procent vardera: Cabernet Sauvignon, Merlot, Rondinella och Shiraz. Efter pressning och alkoholjäsning blandades det samman med ”Corvina-vinet”. Därefter lagrades 70 procent av allt vin i 30 hl stora ekfatstankar resten i barriquer i minst 13 månader, hälften i franska- det övriga i amerikanska ekfat.

Sol är ett generöst, fylligt och mjukt vin med inslag av körsbär, örter och kryddor och har en lång elegant eftersmak.
Vinet passar väldigt bra till smakrika kött- och vilträtter, grillat, grytor och lagrad ost.

Artikelnummer hos systembolaget är 71888. Pris: 129 kronor.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.