S:t Eriks Lager – på burk hos Systembolaget

S:t Eriks Lager - bryggeriets första burk på SystembolagetS:t Eriks Lager är bryggeriets första som tappas på burk. Under bryggeriets 156-åriga historia har det bara skett vid ett par tillfällen tidigare, i slutet av 1950-talet. S:t Eriks Lager finns sedan i oktober tillgängligt på Systembolaget som beställningsvara.

S:t Eriks Bryggeri välkomnar förpackningens många fördelar, som har fått stort genomslag inom craft beer de senaste åren. Ölets doft och smak bevaras väl, men burkformatet är även transportvänligt och återvinningsbart, vid sidan av S:t Eriks redan genomförda omställning till förnybar energi och klimatsmarta produktion.

S:t Eriks Lager är en gyllengul Helles i modern craft beer-version med alkoholstyrka 5,6%. Öltypen blev tillsammans med pilsner stilbildande för all framtida ljus lager från och med sent 1800-tal. Bland annat bryggdes den av S:t Eriks redan på 1890-talet. Jämfört med pilsner används för Helles en större mängd malt, precis som i de bayerska ölen.

S:t Eriks Lager kan sedan 1 oktober 2015 beställas hos Systembolaget i kollin om 6st. Artikelnummer: 89497. Pris: 19:90 kr

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.