Reklam: Fördelarna du kanske inte kände till med att vara i ett förhållande

Det finns en mängd praktiska och känslomässiga fördelar med att vara i ett hälsosamt förhållande. Förutom att alltid ha någon vid din sida genom livets berg-och-dalbana, så kan en bra relation också ha några djupa, positiva effekter på ditt fysiska välbefinnande. Här är några av de fördelar av en förälskelse som kan ge dig en bättre hälsa…

Det gör dig lyckligare

Enligt forskning genom århundranden har det visats att en hälsosam relation gör dig lyckligare. Detta beror på att en förälskelse har stor effekt på din oxytocin-nivå, vilket som i sin tur främjar att man kommer nära någon och upplever bekvämlighet. Det är därför du älskar att konstant vara nära din partner, och varför det kan räcka med att vara nära dem för att förbättra ditt humör. 

Att en partner har en effekt på kroppens oxytocin-nivå är inget nytt, men det behöver inte vara en flick- eller pojkvän för att du ska känna detta. Det kan räcka med närhet av en livslång-partner såväl som ett engångsligg eller en dejt. Som du är singel och känner dig nere, vänd dig till IX dejting där du kan hitta människor som också strävar efter att höja sina kärlekshormoner!

Det kan reducera stress

Förutom det välkända ryktet om att äktenskap leder till huvudvärk, så visar studier snarare att personer i ett långvarigt förhållande faktiskt är mindre stressade än sina vänner som är singlar. Detta beror på att stresshormonen kortisol är lägre, vilket som är ett resultat av att man alltid har någon som finns där när man känner sig nere och vilsen.

Det kan förbättra ditt psykiska välmående

Att vara i ett hälsosamt förhållande där du har en partner som håller dig kär och som alltid finns där för dig kan leda till ett förbättrat psykiskt välmående. Detta är på grund av att ni känner er bekväma med varandra, och uppmuntrar varandra till att må bra med sig själv genom komplimanger. 

Här spelar sexlivet också stor roll, eftersom man i ett hälsosamt förhållande ska våga uttrycka sig själv i sängen och känna sig bekväm utan kläder. Om du är en person som upplever att du är osäker med din kropp, och din partner säger att hen gillar dig för den du är, kan detta ge självförtroendet en extrem boost. Men det kan också vara andra saker som händer i sovrummet såklart. Att våga uttrycka sina fetischer, som BDSM bondage, och få utrymme för dem i sängen kan göra att man känner sig mer väl till mods.

Det kan förbättra din sömn

Att sova vid sidan av sin partner har visats resultera i lägre nivåer av stresshormonet kortisol, vilket som gör att man sover bättre och känner sig betydligt mer utvilad. Så om en av er har en tendens för att somna i soffan framför tv:n, se till att ni lägger er i tid och får en god natts sömn bredvid varandra i sängen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.